Posted on

O săptămână cu Pentax 17

Pentax 17 este aici și ne place foarte tare de el! 📸

Suntem foarte bucuroși că Pentax menține în viață fotografia pe film. La fel de bucuroși suntem și de faptul că am fost aleși, ca laborator, să găzduim acest nou aparat half-frame.

Toma Hurduc (@tomahurduc) l-a folosit o săptămână ca să-și documenteze viața de zi cu zi, înarmat cu un Ilford XP2 400 developat și scanat de noi.

”Am căutat asemănări între lucrurile care-mi ies în cale și modalități de a le asocia. Pentru că aparatul face 72 de expuneri iar imaginile pot fi scanate două câte două, în ordinea de pe negativ, m-am gândit să fac acest exercițiu în care să secvențieze o serie de imagini direct din aparat, influențând astfel direcția în care se duce privirea mea.

E un aparat compact, rapid și pregătit să declanșeze mereu, de aia l-am luat cu mine în diferite situații, de la concerte punk până la ieșiri cu prieteni și plimbări cu câinele. Cred că felul în care e gândit acest aparat te face să vrei să-ți iei notițe vizuale în fiecare zi și te ajută să îți compui o arhivă vizuală cu mici momente dragi.”

Găsiți noul Pentax 17, cât și tot ce ai nevoie pentru a fotografia pe film la noi în magazin sau pe site. 🌐